Accommodatie

Kruisherenhotel: Een Perfecte Mix van Tijd en Luxe

Verborgen in het hart van het oude stadscentrum van Maastricht, Nederland, bevindt zich een opmerkelijk kerkhotel genaamd Kruisherenhotel. Dit luxe hotel is gevestigd in een historisch kloostergebouw dat dateert uit 1438 en oorspronkelijk werd gesticht door de Orde van het Heilig Graf.

Gedurende de eeuwen heeft het kloostergebouw verschillende transformaties en renovaties ondergaan, waarbij het diende voor verschillende doeleinden, waaronder een klooster, militaire barakken, gevangenis en school. Echter, in het begin van de 21e eeuw onderging het klooster een uitgebreide renovatie en transformatie, waarbij het een boetiekhotel werd dat zijn oude geschiedenis en architectonische kenmerken behield. Er wordt gezegd dat de hotel eigenaar, de heer Osswald, een grote fascinatie heeft voor oude architectuur en hij de gerenommeerde Europese ontwerper Ingo Maurer heeft ingehuurd om het hotel te herontwerpen. De imposante trompetvormige ingang van het hotel en alle verlichtingsarmaturen zijn door hem ontworpen.

Kruisherenhotel is bekend om zijn unieke architecturale stijl en luxe faciliteiten. De gotische kerk uit de 15e eeuw met zijn glas-in-loodramen en muurschilderingen, gecombineerd met transparante glazen liften en een mix van kunst en modern eigentijds meubilair, creëren een samensmelting van geschiedenis en het heden. Het schip van het klooster is omgetoverd tot een prachtige bar en restaurant, dat nu dient als de culinaire ruimte van het hotel. Hier kunnen gasten genieten van gastronomische gerechten met Michelin-sterren terwijl ze het uitzicht op de oude stad bewonderen door de enorme kerkramen. Het hotel biedt 60 kamers en suites, elk individueel ontworpen en met een contrast tussen de oude architectuur en moderne meubels, dankzij de gerenommeerde interieurontwerper Henk Vos en de geprezen Duitse ontwerper Ingo Maurer, bekend als de “dichter van het licht”.

Voor het diner kunnen gasten genieten van de omgeving van het hotel, waaronder het imposante dak, de muurschilderingen, gotische boogsteunen en immense raampartijen. Na de maaltijd kunnen ze genieten van het uitzicht en een aangename wandeling maken in de tuin.

Kruisherenhotel geniet een uitstekende locatie in het hart van Maastricht, dicht bij vele bezienswaardigheden, winkelgebieden en restaurants. In de buurt kunnen bezoekers het oude stadsdistrict van Maastricht verkennen, St. Pietersberg, de Sint-Janskerk, het Sint-Bernardusklooster, de grotten van Maastricht en de Universiteit Maastricht.

Of je nu op zoek bent naar een unieke hotelervaring of de geschiedenis en cultuur van Maastricht wilt verkennen, Kruisherenhotel is een ideale keuze. Hier kun je echt de perfecte mix van geschiedenis en moderniteit ervaren.

Related Articles

Back to top button