Vervoer

Verkeer in Nederland ---Hoofdstuk één

Nederland heeft vijf grote openbaarvervoerbedrijven: NS is de belangrijkste spoorwegexploitant, Connexxion is de exploitant van de bussen, en er zijn drie stadsvervoerbedrijven in de drie grootste steden: GVB in Amsterdam, HTM in Den Haag en RET in Rotterdam. Ondanks de verschillende vervoerders in Nederland is de OV-chipkaart het enige ticketsysteem voor al het openbaar vervoer. Het wordt beheerd door een joint venture genaamd Trans Link Systems (TLS).

Reizen in Nederland biedt verschillende vervoersmogelijkheden:

  1. Vliegtuig (Vliegen): Op de luchthaven Schiphol zijn doorgaans veel internationale vluchten beschikbaar, terwijl de luchthaven Eindhoven vaak meer routes voor budgetmaatschappijen heeft.

2.Trein:Over het algemeen zijn er twee soorten treinen in Nederland, de eerste is van NS (Nederlandse Spoorwegen), en de andere is van Arriva in het noorden. Vergeet niet om in- en uit te checken bij het in- en uitstappen!

3.Metro: In Nederlandse steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, enzovoort, is er een metronetwerk dat ook een redelijk groot gebied beslaat.

4.Bus: Normaal gesproken, als je op de bus wacht en deze komt eraan, moet je naar de bus zwaaien, anders is de kans groot dat de bus niet stopt. Voordat je uitstapt, vlak voordat je bij de halte bent waar je wilt uitstappen, moet je op de rode knop voor uitstappen op de leuning drukken. Zo weet de chauffeur dat hij moet stoppen, anders rijdt de bus mogelijk voorbij de halte waar je wilt uitstappen.

Related Articles

Back to top button