LevensstijlVervoer

Goboony helpt failliete Camptoo klanten

Er zijn naar schatting 170.000 kampeerders in Nederland. En elk jaar willen twee keer zoveel mensen een camper huren of lenen van vrienden, wat neerkomt op minstens 350.000 mensen per jaar. Dit is een aanzienlijk aantal. Camptoo, een camperverhuurbedrijf gevestigd in Den Haag, werd op 26 oktober vorig jaar failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Dit is slecht nieuws voor klanten die al huurauto’s hebben geboekt of als verhuurders hebben opgetreden, omdat het bedrijf niet in staat is om de vooruitbetaalde huur en borg terug te betalen.

Momenteel kunnen klanten van Camptoo echter via het bedrijf Goboony een camper huren of verhuren. Goboony heeft de adresbestanden en alle advertenties, inclusief de failliete beoordelingen van Camptoo, overgenomen van de curator. Het platform stelt verhuurders in staat hun advertenties over te zetten naar Goboony. Natuurlijk moeten gebruikers eerst akkoord gaan met de overdracht. Daarom hebben ze een e-mail van Goboony ontvangen. Vanwege strenge privacyregels kan Goboony geen directe toegang krijgen tot klantinformatie uit de database van Camptoo. “We regelen alles via een curator die een IT-bedrijf heeft ingehuurd. Mensen moeten dus eerst akkoord gaan om hun e-mailadressen te verstrekken, en we hebben ongeveer 1.500 van dergelijke adressen,” legde Adriaan Hogervorst-De Jong, de marketing- en communicatiedirecteur van het in Utrecht gevestigde bedrijf, uit.

“Goboony biedt overgangsregelingen aan voor mensen die getroffen zijn door de economische impact, zoals het geven van kortingen,” zei Adriaan Hogervorst-De Jong. Hij voegde eraan toe dat het primaire doel van Goboony bij het kopen van de adresbestanden is om het imago van de hele branche te herstellen na het faillissement van Camptoo. Omdat zowel de deelcampers als de hele deeleconomie negatief zijn beïnvloed, wat zeer frustrerend is. De hele kampeerindustrie groeit en we komen vaak in het nieuws. Als een club als Camptoo failliet gaat, roept dat argwaan op bij mensen, wat leidt tot consumententwijfel. Dit is niet gunstig voor iedereen.

Klanten van Camptoo kunnen kortingen krijgen, maar Goboony zal geen compensatie betalen. Omdat Goboony de bedrijfsactiviteiten niet heeft overgenomen, heeft het ook de schulden niet overgenomen. Goboony wil puur mensen verder helpen, zodat ze weer voertuigen kunnen verhuren. En in tegenstelling tot Camptoo is Goboony alleen een platform voor het huren van campers. Er is momenteel dus geen oplossing voor degenen die campers hebben gehuurd via Camptoo.

Adriaan Hogervorst-De Jong verklaarde ook dat klanten van Goboony geen risico’s lopen bij zijn bedrijf. Omdat alle betalingen worden gedaan via onafhankelijke financiële instellingen op basis van Europese wetgeving: “Als iemand bijvoorbeeld een borg aan ons betaalt, kunnen wij die borg niet gebruiken.”

Samengevat heeft Goboony het failliete Camptoo overgenomen en voorziet het in overgangsregelingen voor getroffen kampeerders. Hoewel ze de vooruitbetaalde huur en borg niet kunnen terugbetalen, is de verstrekking van kortingen en verhuurdiensten door Goboony behulpzaam bij het herstellen van de reputatie van de branche.

Related Articles

Back to top button