Vervoer

Verkeer in Nederland —Hoofdstuk Twee

Vorige keer hebben we gesproken over 4 manieren om in Nederland te reizen. Laten we nu eens kijken naar andere snelle vervoersmogelijkheden.

5.Tram: In Nederland hebben over het algemeen alleen de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, enzovoort trams.

6.Ferry: Op sommige plaatsen zijn veerboten gratis en is er geen check-in en check-out nodig.

7.Fietsen Nederland is het enige land ter wereld waar er meer fietsen dan mensen zijn, en het is ook een van de landen met het hoogste percentage fietsgebruik. Dit komt enerzijds omdat het kostenbesparend is, aangezien het openbaar vervoer in Nederland behoorlijk duur is, en anderzijds omdat het handig is, aangezien het nemen van het openbaar vervoer mogelijk trager kan zijn dan fietsen. Vergeet niet om zowel voor als achter op de fiets verlichting te hebben! Zorg er zeker voor dat je op de rode fietspaden rijdt en let op de verkeerslichten. Naast gratis openbare fietsenstallingen bieden sommige NS-treinstations ook overdekte fietsenstallingen, zoals station Amsterdam Zuid, station Delft, enzovoort.

8.Taxi: In Nederland moet je voor een taxi specifieke taxi-apps downloaden of het lokale taxibedrijf bellen. Daarnaast worden de tarieven voor taxi’s in Nederland officieel vastgesteld door de stad of regio. Bijvoorbeeld, in Amsterdam is de taxi prijs volledig afhankelijk van de tijd en afstand.

9.Wandelen: Wanneer je te voet onderweg bent, zorg er dan voor dat je niet op het rode fietspad loopt.

Als je gaat reizen, kun je overwegen om de OV-chipkaart, het Nederlandse vervoersbewijs, aan te schaffen. Als je hier alleen voor toerisme bent, kun je een dagkaart voor het lokale openbaar vervoer kopen! De dagkaart is meestal beschikbaar voor 1 dag, 2 dagen of 3 dagen, en gedurende de gekozen dagen kun je onbeperkt gebruik maken van het lokale openbaar vervoer in de stad, inclusief treinen en bussen van en naar de luchthaven. Maar let op, in Nederland, of het nu de trein of een ander vervoermiddel is, moet je altijd in- en uitchecken!

Related Articles

Back to top button