Bestemming

Rijksmuseum Amsterdam

Onder de talloze musea in Amsterdam is het meest gerenommeerde ongetwijfeld het Rijksmuseum, dat de artistieke geschiedenis van Nederland sinds de Middeleeuwen omvat.

Het Rijksmuseum Amsterdam werd oorspronkelijk opgericht in 1800 in Den Haag en verhuisde later in 1808 naar Amsterdam. In 1815 kreeg het de naam “Rijksmuseum” en de huidige locatie werd definitief vastgesteld in 1885. Het museum kan worden beschouwd als een uitgebreide collectie uitstekende kunstwerken uit verschillende perioden, met talloze meesterwerken, waaronder die van de beroemde Nederlandse kunstenaar Rembrandt Harmenszoon van Rijn.

Naast het kopen van kaartjes ter plaatse, heeft u ook de mogelijkheid om online tickets te kopen, wat u bespaart van de lange wachtrijen. Het wordt aanbevolen om tickets online van tevoren te kopen en te kiezen voor daluren om lange rijen te vermijden en ervoor te zorgen dat u langer kunt genieten van de kunstwerken die u interesseren, waardoor uw algehele museumervaring wordt verbeterd.

Gezien de omvang van de collectie van het Rijksmuseum is het essentieel om de kunstwerken te identificeren die u niet mag missen. Gezien de uitgebreide collectie schilderijen en beeldhouwwerken hebben we zorgvuldig 10 uitstekende kunstwerken voor u geselecteerd. Als uw bezoektijd beperkt is, raden we aan naar de “Eregalerij” op de tweede verdieping te gaan, waar u talloze uitzonderlijke nachtelijke schilderijen van Rembrandt van Rijn kunt bekijken.

Vincent van Gogh – Self Portrait

Jan Willem Pieneman – Waterloo

Rembrandt – Night Watch

Rembrandt – The Jewish Bride

Jan Asselijn – The Threatened Swan

Johannes Vermeer – View of Houses in Delft (The Little Street)

Johannes Vermeer – Woman Reading a Letter

Johannes Vermeer – The Love Letter

Lucas van Leyden – Triptych with the Last Judgment

Hendrick Avercamp – Enjoying the Ice Near a Town

Rijksmuseum (National Museum)

Adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Openingstijden: Dagelijks 9:00 – 17:00 uur

Ticketprijzen: €19 voor volwassenen / Gratis voor jongeren onder de 18 / Gratis met Amsterdam City Card / Gratis met Holland Pass Gold Level of equivalent.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button