Accommodatie

Stadsgevel

Hotel InterContinental Amstel Amsterdam is gelegen aan de oever van de Amstel, met een geschiedenis van meer dan 150 jaar. Het staat bekend om zijn rijke historie en aristocratische sfeer, waar talloze leden van koninklijke families en beroemdheden hebben verbleven. Tijdens een boottocht door de grachten zal de gids specifiek vermelden: dit InterContinental hotel is het eerste belangrijke hotel in de stad en vertegenwoordigt de trotse uitstraling van Amsterdam.

De lobby van het hotel is luxueus en elegant ingericht, met een 19e-eeuwse sierlijke trap, prachtige kroonluchters, verfijnde schilderijen, marmeren vloeren en bloeiende bloemen, waardoor gasten een schitterende paleisachtige en prachtige ruimte ervaren. De kleurstelling in de openbare ruimtes is hoofdzakelijk wit, wat bij zonnig weer bijzonder mooi is. Het hotel beschikt over een fitnessclub met een binnenzwembad, evenals een klassieke bar die een scala aan geselecteerde wijnen en cocktails serveert. Het hotel herbergt ook twee met een Michelin-ster bekroonde restaurants, La Rive en Amstel Brasserie, waar internationale gerechten en drankjes met een Nederlandse touch worden geserveerd. Bovendien is het mogelijk om met de klassieke hoteljacht de stad te verkennen en te genieten van het prachtige uitzicht op deze mooie stad.

InterContinental Amstel Amsterdam heeft 79 kamers, wat niet veel is. De inrichting volgt het algehele thema van het hotel, Europees en vintage, elegant en comfortabel. De kamers hebben lichte kleuren, vaak omhuld met prachtig lichtblauw behang met rococo-patronen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan details. Dezelfde patronen van het behang zijn te vinden op het hoofdeinde van het bed, de nachtkastjes en in de kast. De klassieke meubels en mooie Delfts blauwe tafellampen passen perfect bij het behang. De kamers met uitzicht op de rivier bieden een prachtig en ruim uitzicht, met goede lichtinval, waardoor de prachtige stad en de rivierlandschappen volledig zichtbaar zijn.

Het hotel bevindt zich in de buurt van vele bekende bezienswaardigheden, waardoor je goed de historische en culturele sfeer van Amsterdam kunt ervaren: Het Koninklijk Theater Carré ligt op slechts 5 minuten lopen; het Van Gogh Museum is 1,9 kilometer verderop; met de tram ben je in 10 minuten op de Dam en het Koninklijk Paleis; de luchthaven Schiphol ligt op 20 kilometer afstand, en met de taxi of trein ben je er respectievelijk in slechts 25 en 15 minuten.

Over het algemeen behoort het InterContinental Amstel Amsterdam tot de zeer aanbevolen hotels. Het hotel scoort hoog op het gebied van geschiedenis, artistiek ontwerp, service en faciliteiten, en staat echt bekend als een vooraanstaand hotel in de stad.

Related Articles

Back to top button