LevensstijlVervoer

Goboony en Yescapa fuseren tot Europa’s toonaangevende platform voor camperverhuur

In een tijdperk van toenemende vraag naar flexibele vakantiemogelijkheden hebben de Europese camperverhuurplatforms Goboony en Yescapa op 25 augustus hun fusie aangekondigd, waarbij ze zich positioneren als leiders op de Europese markt en wereldwijd in de top drie. Sinds 2018 onderhouden ze nauw contact, waarbij ze vriendschap hebben gesloten en een vergelijkbare visie delen om camperverhuur te democratiseren en reizen gemakkelijker te maken.

De positieve economische groei die beide bedrijven de afgelopen jaren hebben ervaren, komt tot uiting in hun algehele groeipercentage van 420% van 2019 tot 2023, met een gecombineerde waardering van 100 miljoen euro. Een andere drijvende factor is de geografische dekking van de twee bedrijven: Yescapa, gevestigd in Bordeaux, richt zich op Zuid-Europa, terwijl Goboony, gevestigd in Utrecht, zich richt op het noordelijke gebied.

De fusie zal een nieuwe holding oprichten, waarbij de oprichters van Goboony en Yescapa belangrijke posities zullen bekleden in de raad van bestuur. Dit is een belangrijke ontwikkeling, aangezien de gecombineerde entiteit het grootste platform voor camperverhuur in Europa zal worden. Met een vloot van 30.000 recreatievoertuigen in heel Europa zullen deze platforms een aanzienlijke impact hebben op de markt. Zowel Goboony als Yescapa hebben hun eigen technologieplatforms ontwikkeld om het proces van camperverhuur te stroomlijnen, en deze fusie zal naar verwachting deze technologieën integreren.

Beide bedrijven hebben onlangs een investering van 7 miljoen euro veiliggesteld, die zal worden gebruikt om de integratie te versnellen en hun marktpositie te versterken. Het nieuwe bedrijf zal zich richten op uitbreiding in Europa, met speciale nadruk op landen waar de markt voor camperverhuur nog in de beginfase is.

Mark de Vos, CEO van Goboony, verklaarde: “Deze fusie zal het spel veranderen voor liefhebbers van buitenlandse vakanties, omdat het plannen van een zorgeloze reis door Europa nu nog gemakkelijker wordt. Door de krachten te bundelen, kunnen we stappen ondernemen om de Europese markt verder te versterken en de beste producten en diensten te bieden aan onze reizigers.” Beide CEO’s van de bedrijven gaven ook aan dat het nieuwe bedrijf zich zal richten op het verbeteren van de klantenservice en het uitbreiden van het assortiment producten. Ze zijn ook van plan om nieuwe diensten zoals verzekeringsmogelijkheden en reisplanning te introduceren.

De populariteit van “langzaam reizen” neemt toe, waarbij deze ontspannen reisstijl inhoudt dat men verblijft in nabijgelegen en meer lokale bestemmingen, wat aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar nomadische vakantie-ervaringen. Als gevolg hiervan maken campers, bestelwagens of omgebouwde bestelwagens deel uit van alternatieve vakantieplannen. Deze fusie markeert de combinatie van vriendschap en gedeelde visie van de twee bedrijven, waardoor er meer keuzemogelijkheden en gemak komen op de Europese markt.

Related Articles

Back to top button