Levensstijl

Voordelen Van Wandelen

In het dagelijks leven hechten mensen veel belang aan verschillende trainingsmethoden bij het trainen van hun lichaam. Onder de verschillende fitnessactiviteiten is wandelen zonder twijfel de meest eenvoudige en toegankelijke vorm van lichaamsbeweging. Bovendien kan regelmatig wandelen ook helpen bij gewichtsverlies en het verlagen van de bloeddruk.

  1. Wandelen versterkt de hartfunctie en zorgt voor een langzame en krachtige hartslag.
  2. Wandelen verbetert de elasticiteit van bloedvaten en vermindert het risico op bloedvatrupturen.
  3. Wandelen vermindert de ophoping van triglyceriden en cholesterol in de slagaders en vermindert ook de kans op glucose-omzetting in triglyceriden.
  4. Wandelen vermindert de vorming van bloedstolsels en verkleint het risico op een hartaanval.
  5. Wandelen stimuleert de productie van hormonen. Overmatige adrenaline kan leiden tot vaatziekten.
  6. Wandelen vermindert lichaamsvet en verlaagt de bloeddruk, waardoor het risico op hartaandoeningen bij mensen met overgewicht en hypertensie wordt verminderd.
  7. Wandelen versterkt de spierkracht en bevordert de bloedcirculatie, waardoor het lichaam beter kan functioneren en metaboliseren. Bij ouderen verhoogt wandelen met een snelheid van 50 meter per minuut de stofwisseling met 48%. Als je elke dag een uur wandelt en 4000-5000 meter aflegt, verbrand je ongeveer 300 calorieën.
  8. Wandelen zorgt voor een aangename gemoedstoestand en vermindert het risico op hartkloppingen en hartkloppingen. Johann Wolfgang von Goethe zei ooit: “Mijn meest waardevolle gedachten en beste uitdrukkingen komen naar voren tijdens het wandelen.” Doordat de bloedcirculatie tijdens het wandelen versnelt en de bloedstroom naar de hersenen toeneemt, verbetert de voeding van zenuwcellen. Dit kan mensen helpen ontspannen die mentaal en emotioneel gespannen zijn, en het is gunstig voor vermoeidheid, lichaamsverzorging en het verbeteren van de efficiëntie van leren en werken.

Het is belangrijk om het wandelen aan te passen aan je eigen lichamelijke conditie. Dit betekent dat verschillende condities verschillende wandelmethoden vereisen om effectief te zijn. Bijvoorbeeld, normaal wandelen (60-90 stappen per minuut, 20-40 minuten per keer) is geschikt voor ouderen met coronaire hartziekte, hypertensie, post-stroke sequelae, ademhalingssysteemziekten en ernstige artritis. 

Related Articles

Back to top button